במקרה מוות של אדם מרשלנות רפואית, מי יכול להגיש תביעה בשמו

כל רופא באשר הוא, נשבע עם הסמכתו לתפקיד לעשות למען המטופלים שלו את כל מה שיש ביכולת לעשות, על מנת לרפא אותם או לכל הפחות לא להחמיר את המצב הקיים. (הבדלים בין רפואה פרטית לרפואה ציבורית) ככל שרמת הרפואה עולה מצד אחד, וככל שהאמצעים הטכנולוגיים העומדים לרשות הרופאים משתפרים מצד שני, כך הולכת ומשתפרת רמת הטיפול. השיפור ברמת הטיפולים ובתוצאות שלהם בא לידי ביטוי בשתי צורות שונות. האחת – העלייה בתוחלת החיים, שהיא תוצאה ברורה של טיפולים רפואיים נאותים. והשנייה – במצב הבריאות הכללי של המטופלים, שהולך ומשתפר גם הוא ככל שעובר הזמן.

עם זאת, קורה לא אחת שגם הטיפול הרפואי המסור ביותר, מסתיים במותו של המטופל. במרבית המקרים, המוות הוא תוצאה של בעיות רפואיות קודמות, או של סיבוכים אפשריים כתוצאה מהטיפול. עם זאת, לא אחת קורה שמטופל הולך לעולמו כתוצאה מרשלנות רפואית של רופא אחד או קבוצת רופאים שהופקדו על שלומו ועל בריאותו. באילו נסיבות יוגדר מותו של חולה כרשלנות רפואית? מי רשאי להגיש תביעה כנגד הרופא או המוסד הרפואי שבו בוצעה הרשלנות הרפואית? כל התשובות בהמשך המאמר.

קבר

רשלנות רפואית וההגדרה שלה

ההגדרה של רשלנות רפואית היא לכאורה פשוטה מאד. אם הרופא המטפל נמנע מלהגיש טיפול מסוים לחולה, שברור וידוע שהיה מציל את חייו, הרי שהדבר נחשב לרשלנות רפואית ברורה, שמן הראוי להגיש תביעה בגללה. לחילופין, אם רופא העניק למטופל טיפול כל שהוא שאיננו מתאים לבעיה או שגרם שלא לצורך להידרדרות במצבו של המטופל עד כדי כך שהוא איבד אל חייו, הרי שגם כאן יש עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית כנגד הרופא המטפל.  גם אם מדובר ברופא איכותי ומצטיין, הדבר איננו אומר שלא ניתן להגיש כנגדו תביעת רשלנות.

מי רשאי להגיש תביעה במקרה מוות של מטופל כתוצאה מרשלנות רפואית

בדרך כלל, מי שרשאי להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית לאחר מותו של המטופל, הם בני המשפחה, קרי האישה והילדים, שהיו תלויים בנפטר לפרנסתם. בעל יכול להגיש תביעת רשלנות רפואית בעבור נזקים כספיים ואחרים שנגרמו לו, אם המקרה הוא הפוך והאישה היא זאת שהלכה לעולמה. אם לבני הזוג יש צוואה ויש להם עיזבון, רשאי העיזבון עצמו להגיש תביעה כנגד המוסד הרפואי כולו, או כנגד הרופא או גורם אחר בצוות הרפואי, שהתרשל וגרם למותו של המטופל. אם וכאשר ייפסקו פיצויים בתביעה מהסוג הזה, הם יועברו לעיזבון של המנוח ויחולקו בהתאם לצוואה שלו.

בשנים האחרונות, בעקבות ההתקדמות המשמעותית בתחום הרפואה, נוטים השופטים בתביעות רשלנות רפואית לפסוק לטובת הזוכים סכומי כסף משמעותיים. זאת, בהתאם לאופי המקרה ולנזקים הכספיים, העקיפים והישירים, שנגרמו לתובעים בעקבות מותו של המטופל. זה המקום לציין שבמדינת מתוקנות רבות, נהוג לפסוק פיצויים גבוהים לתובעים בגין רשלנות רפואית, ובעיקר כזאת שגרמה במישרין או בעקיפין למותו של המטופל.

לפרטים נוספים:  https://www.df-law.co.il

תוכן עניינים