אבחון מוקסו: כל מה שצריך לדעת

נדמה לכם שלילד יש הפרעת קשב וריכוז? יותר מידי מורות בבית הספר רומזות לכם על האפשרות הזאת? אם כך, אין ספק שעכשיו הזמן לקחת את הילד לאבחון, כי איזו סיבה יש לכם לדחות עוד ועוד את העניין.

בחירת האבחון הכי טוב ואמין שקיים

הדבר הראשון שצריך לעשות כאשר רוצים לעשות אבחון של הפרעות קשב וריכוז לילד, זה להבין שקיים היום הרבה מאוד אבחונים מסוגים שונים. העניין הוא שכלל שהזמן עובר המודעות לנושא הזה גדלה, מה שמוביל גם לכך שיהיו הרבה מאוד סוגים של אבחונים שביניהם ניתן יהיה לבחור. מה שכן, אם אתם כבר משקיעים בעניין ולוקחים את הילד לאבחון, לא כדאי יהיה לבחור באופציה הכי טובה שיש? בשנים האחרונות אבחון מוקסו זוכה להצלחה גדולה ביותר בארץ ובעולם כולו, כך שגם לכם כדאי לקחת בחשבון את האפשרות הזאת. מדובר על אבחון שנעשה מול המחשב, הוא לוקח בין 15 ל 18 דקות (תלוי בגיל הילד שמאבחנים) ורוב הילדים שעשו אותו דיווחו שהוא "כייפי". לכן אין סיבה לחשוש ואין סיבה לדחות את העניין, כי ככל שתאבחנו את הילד שלכם מהר יותר כך תוכלו גם לעזור לו בצורה יעילה יותר.

ילד לפני אבחון

איפה אפשר לעשות אבחונים מהסוג הזה?

אם חשבתם לרגע שבכל מכון שבו עושים אבחונים של קשב וריכוז הילד שלכם יוכל לעבור אבחון MOXO, כדאי שתדעו שזה כלל לא מדויק. למעשה ניתן לעבור אבחון כזה רק במכונים המורשים לכך ולכן אתם, בתור הורים אחראים, צריכים לברר מראש שאתם פונים אל מכון שיש לו את כל האישורים הנדרשים. מבחינת האבחון עצמו אנחנו רואים שמדובר על שני סוגים של אלמנטים שביניהם הילד צריך להבחין במהלך האבחון: אלמנטים של מטרה ואלמנטים שאינם מטרה. ישנן לא מעט הסחות דעת תוך כדי האבחון, כך שלזהות את אלמנט המטרה זו לא תמיד משימה פשוטה כפי שזה נשמע. במהלך האבחון הזה נבדוק נתונים חשובים כמו היפראקטיביות, קשב, תזמון ואימפולסיביות.

מה עושים עם תוצאות האבחון?

כמובן שמה שחשוב באמת זה לא רק לעשות לילד את האבחון, אלא גם לנתח בצורה מדויקת ומקצועית את תוצאותיו. לכן כדאי לכם לבחור לא רק מכון מורשה לביצוע האבחון, אלא גם מקום שעובדים בו אנשי המקצוע הכי טובים שיש היום בתחום. אם הייתם רוצים אבחון פסיכודידקטי בוודאי הייתם בוחרים את המטפל הכי טוב שאפשר ואת מי שיש לגביו הכי הרבה המלצות. זה בדיוק מה שכדאי לעשות גם כאשר אתם מחפשים את המכון המתאים ביותר לאבחון עבור הילד. עם קבלת התוצאות כדאי יהיה להתחיל להכין את תכנית הסיוע לילד, כי ככל שהילד יקבל מוקדם יותר כלים שיעזרו לו להתמודד עם הפרעת הקשב והריכוז, כך יעילות הסיוע תהיה גדולה יותר.

תוכן עניינים